« Tilbage til forsiden

Keratin behandling derhjemme

For en del af os er +1000kr for mange penge at give for én keratin behandling, som holder 1-3 måneder, og derfor kræver at man gentager den et par gange, så man har flot og lækkert hår, året rundt. Men fordi at pengepungen ikke tillader at vi bruger en masse penge på vores hår, skal vi da ikke gå glip af keratins fantastiske egenskaber. Til os er der en masse hjemme kits som man i stedet kan købe. Nogle keratin gør-det-selv kur er bedre end andre, men følgende produkt har jeg selv brugt med stor succes. Men hvad virker for mit hår, virker ikke nødvendigvis bedst for dit hår, så det handler om at prøve sig frem.

Trin for trin keratin kur

  1. Vask håret to gange med afklaring shampoo, skyl og håndklæde tør (brug ikke balsam).
  2. Føn tør håret så lige som muligt med en børste.
  3. Red håret grundigt igennem med en kam.
  4. Del håret i håndterbare sektioner ved hjælp af hår klip.
  5. Pensel keratin behandling på dele af hår og red håret således at overskydende behandling redes ud.
  6. Efter 20 minutter føntørres håret indtil det er helt tørt (i et godt ventileret rum).
  7. Derefter glattes håret med varme, op til 5 gange for at forsegle behandlingen.
  8. Håret må IKKE vaskes, bindes eller styles i 3 dage.
  9. Vask håret med saltfri shampoo og balsam (ikke inkluderet).
  10. Fortsæt med at bruge saltfri shampoo og balsam at forhindre behandling fra at blive vasket ud tidligt.

(Disse anvisninger er taget fra et bestemt produkt ”Brazilian Hair Straightening”).

Jeg har selv prøvet produktet, og det har fået meget gode anmeldelser, så det burde virke på en masse forskelligt hår. En omgang koster omkring 300kr, og jeg finder at det rigeligt til mit hår. til folk med kortere hår ville der være nok til 2 gange keratin behandling.

(Det anbefales altid at man følger ansvisninger som medfølger produktet.)

Hvor lang tid tager det?

En keratin hjemme behandling tager alt fra 1-3 timer, for nogle med ekstra krøllet hår, vil det tage op til 4 timer. Så sørg altid for at du har nok tid til rådighed til at foretage selv at fortage behandlingen. Hvis du har en god veninde og hun også kunne tænke sig at prøve behandling, kunne i evt gøre det for hinanden. Det burde tage mindre tid for en anden person at gøre det for dig end omvendt, også kan i få en hyggelig dag ud af det. Så slipper du også for at skulle rede dit eget hår – det er altid rart.

 

Fif til keratin behandling derhjemme

Da jeg har brugt keratin produkter igennem længere tid, har jeg også nogle råd til hvordan man får det mest optimale ud af behandlingen. Jeg mener personligt at det er vigtigt at fokusere på de de områder af håret som er mest fremme. Derfor plejer jeg at lægge lidt flere kræfter i at få en masse produkt foran, fordi det er det der er mest synligt for andre mennesker. Så der plejer jeg at lave et dobbelt lag. Derudover sætter jeg også fokus på den bagerste del af håret, omkring nakken, da jeg ofte sætter mit hår op i en hestehale når jeg er på arbejde.

God fornøjelse!