« Tilbage til forsiden

Keratin Advarsler

Advarsler vdr. Keratin behandling

Der findes diverse reviews og advarsler på nettet som jeg faktisk synes man bør tage seriøst og undersøge nærmere inden man begiver sig ud i at få lavet en keratin behandling – hvad end det så er en keratin hjemme behandling eller keratin salon behandling. For et par måneders glansfuldt hår er vel ikke nok til at du efterfølgende mister alt dit hår og bliver skaldet resten af livet, vel? Ej, det sker nok ikke. Men der er nogle skrækhistorier som bare er fiktion, som man skal sortere fra, hvorimod andre er reale nok.

Keratin Shampoo og Balsam

Keratin shampoo, balsam og olier har jeg ikke personligt læst skræk historier om – det eneste kunne være at der jo er forskellige holdninger om de egentlige fungere eller ej, også hvor holdbare disse løsninger er. Jeg har forsøgt at samle så meget info omkring de forskellige keratin behandlinger og shampoo for at gøre det nemmere for dig at vælge din første behandling eller shampoo som skal give dig dit nye smukke, lettere at sætte hår.

Men der er self nogle specifikke ingredienser man skal være opmærksom på:

 Formaldehyd

Formaldehyd er nok det mest kontroversielle ingrediens i diverse keratin produkter og behandlinger.  Det er blevet brugt i keratin behandlinger fordi det har evnen til at “låse” proteiner fast på DNA. Det er lige derfor det bliver brugt, nemlig fordi der i keratin behandlingen er behov for at protienet keratin låser sig fast om hårstå. Derfor påstår nogle også at de mest holdbare keratin behandlinger er dem som indholder formaldehyd.

Formaldehyd er pr. 10. juni 2011 optaget på NIOSHs liste stoffer, der fremkalder kræft hos mennesker. Det er også bevist, at ved koncentrationer over 0,1 ppm(parts per million) irriterer formaldehyd-dampe øjne og slimhinder. Det kan så føre til at man får rindende øjne, hovedpine, svien i svælget og enda åndedrætsbesvær.

Jeg har valgt selv at liste de forskellige advarsler og hvad man evt. kan gøre for at undgå: 1. at ens hår bliver ødelagt af kemikalier 2. at man vælger de rette produkter: