« Tilbage til forsiden

Keratin Shampoo

Keratin er et protein der findes naturligt i de flade celler i vores hår – det holder dem stærke, elastiske og sunde. Men med tiden vil mængden af keratin I håret mindskes af sig selv, og efterlader derfor håret skørt og tørt.

Keratin dillen begyndte som en salon behandling, der opstod i Brasilien som en semi-permanent glatnings proces til krøllet eller kruset hår, og kom til USA omkring I 2007. (Disse behandlinger var også kendt som Brazilian Blowouts) Siden da er produkterne blevet forbedret, og nogle farlige kemikalier er blevet fjernet og nu er det ofte det som man bliver anbefalet af glatnings behandlinger for alle med tørt, skadet hår, krøllet såvel som lige.

Med populariteten af ​​behandlingen i saloner, er det ingen overraskelse, at keratin er det nye buzzword i shampoo midtergangen. Tonsvis af produkter lover, at du ikke kun kan forlænge levetiden på din salon behandling med en shampoo, men endog erstatte behandlingen helt ved blot at vaske med en keratin shampoo regelmæssigt.

Naturligvis er det fristende at forsøge keratin på den mere sparsommelige måde, men professionelle hår stylister er opdelt på effektiviteten af ​keratin shampoo produkter på egen hånd.

“Hvis du har haft en keratin behandling i salonen, vil keratin-beskyttende shampoo være essentielle – normal shampoo vil hurtigt vaske den dyre behandling væk,” siger Avi Elkayam, frisør og CEO for Runway Tools. “Jeg er ikke helt overbevist om, at keratin shampoo i sig selv rigtigt gøre noget.”

Andre mener at keratin shampoo virker, bare ikke ligeså øjeblikkeligt som en 1000kr’s salon behandling.

“Keratin shampoo fungerer som en dominoeffekt – ved at bruge produktet konsekvent, bygger det protein niveauer på håret, hvilket gør det stærkere og mere skinnende,” siger Amanda Shackleton, en berømt hår stylist og makeup artist. “Du ser nok ikke resultaterne med det samme, men efter noget tid, vil du føle at dit hår bliver blødere, og i nogle tilfælde ser også mindre spaltede spidser.”

Hvis du ønsker at prøve teste trenden derhjemme selv, så ha’ disse huskeregler i tankerne:

“Hvis du lader keratin shampoo eller balsam blive I håret ud over deres anbefalede tid, vil dit hår blive skørt og begynder at knække,” siger Elkayam. “For meget protein er lige så slemt som ikke nok!”

Shackleton siger prisen ikke nødvendigvis er en indikator for kvalitet, men foreslår, at man undgår shampoo med sulfater (som mange apotek mærker indeholder stadig), som kan forårsage skader, der modvirker det gode du laver.

Og som med alle hårplejeprodukter, hvad der virker for din bedste ven eller stylist er ikke nødvendigvis det rigtige for dig. “Mere end blot prisen er at få den rigtige formel til din hårtype,” siger Shackleton. “Desværre er der ingen garanti, det handler om at prøve sig frem”.


Keratin shampoo jeg har testet

Jeg har personligt testet flere keratin shampoo. Her er de tre jeg bedst anbefaler. De er billigst at købe på amazon.co.uk, og tager kun et par dage i levering.

Keratin Complex ShampooCa. 360kr
KERATIN Complex Care Shampoo & Conditioner 13.5 oz each Set DUO
Dette produkt dufter identisk med Johnsons Baby Shampoo, men er på enhver anden måde, helt klart meget high-end. Selv når produktet bliver påført føles det silkeblødt og efterlader håret glat med tonsvis af volumen. Det føles også som om at shampooen øger fugten i håret og gør det derfor ekstra glansfuldt.

Organix Brazilian Keratin Therapy ShampooCa. 45kr
Organix Brazilian Keratin Shampoo - 385 ml
Kokos olien, avocadoolien og kakaosmøren i denne shampoo gjorde håret super-skinnende, udover den glatende effekt fra keratin. Organix produkter er også sulfatreducerende og paraben-fri, hvilket kan være svært at finde i sådan en lav pris. Fantastisk produkt til en virkelig god pris.

KeratinPerfect Perfect Cleanse Keratin Enhanced ShampooCa. 160kr
KeratinPerfect PerfectSilk Keratin Enchanced Conditioner 8.5 oz
Denne shampoo reducerede ikke blot det krussede hår, men forlod håret rent nok til at springe en vask over næste dag.

Alt i alt er de alle 3 virkelige gode produkter. Keratin Complex Shampoo er et anerkendt brand som virker og dufter godt. Organix Shampoo er nok det gode ”første” valg hvis man er lidt skeptisk overfor virkningerne. Men husk nu på, at det der virker for andre, måske ikke lige virker for dig. Så læs en masse anmeldelser og prøv dig frem indtil du finder det rette produkt. Men hvis du føler at en til to dages effekten ikke er nok, så skulle du måske prøve de lidt mere permanente keratin behandling hos saloner, eller hjemme keratin behandlingerne.